Bejelentés a felnőttképzésből a 2020. évben származó árbevételről

Fontos határidő közeledik a felnőttképzési engedéllyel rendelkező intézmények számára, hiszen meg kell tenniük a 2020. évre vonatkozó felnőttképzésből származó nettó árbevétel bejelentésüket a Hatóság felé.

A határidő: 2021. 06. 15.

Az árbevétel bejelentését azoknak a felnőttképző intézményeknek kell megtenniük, akik

  • felnőttképzési engedéllyel rendelkeznek a régi felnőttképzési törvény szerint vagy
  • felnőttképzési engedéllyel rendelkeznek az új felnőttképzési törvény szerint vagy
  • felnőttképzési engedéllyel rendelkeznek a régi és új felnőttképzési rendszer szerint.

Ha csak a régi felnőttképzési törvény szerint van felnőttképzési engedélyetek és volt is ennek megfelelő képzés 2020-ban, akkor nektek az eddigiek szerint kell megtenni a bejelentést. Vagyis a Pest Megyei Kormányhivatal weboldaláról le lehet tölteni a formanyomtatványt (https://www.kormanyhivatal.hu/hu/pest/szervezeti-egysegek-elerhetosegei/szakkepzesi-es-felnottkepzesi-foosztaly/felnottkepzesi-osztaly/kapcsolodo-anyagok-felnottkepzes/letoltheto-anyagok-formanyomtatvanyok) és ezt kell továbbítani kitöltve a felnottkepzes@pest.gov.hu e-mail címre. Az árbevételről szóló jelentést csak elektronikus formában küldhetitek el az PMKH részére.

Ha csak az új felnőttképzési törvény szerint van felnőttképzési engedélyetek és volt is ennek megfelelő képzés 2020-ban, akkor nektek a FAR-on keresztül kell megtennetek a bejelentést.

Ha a régi és az új felnőttképzési törvény szerint is van felnőttképzési engedélyetek és volt is mindkét rendszer szerint ennek megfelelő képzés 2020-ban, akkor a fentieknek megfelelően kell elküldeni a bejelentést, vagyis egyszer a PMKH részére e-mailben (régi fktv. szerint), másrészt pedig a FAR-on keresztül (új fktv. szerint).

Hozzászólás