1. lépés
Hozzáférés igénylés
El kell indítani a hozzáférés igénylést az online felülethez, erre azért lesz szükség, mert az engedélyezési eljárást csak elektronikus úton lehet elkezdeni. Ha megkaptad a felhasználónevet és jelszót, utána lehet belépni a rendszerbe. Ezt az igénylést a dokumentumban található e-mail címre kell elküldeni. A dokumentumot itt tudod letölteni: http://www.kormanyhivatal.hu/hu/pest/szervezeti-egysegek-elerhetosegei/szakkepzesi-es-felnottkepzesi-foosztaly/felnottkepzesi-osztaly/kapcsolodo-anyagok-felnottkepzes/letoltheto-anyagok-formanyomtatvanyok
A kapott azonosítóval erre az online felületre lehet belépni: https://felnottkepzesiengedely.munka.hu
2. lépés
Szakmai vezető kiválasztása
  • andragógiai vagy pedagógia egyetemi vagy főiskolai végzettség
  • minimum 3 év felnőttképzésben eltöltött szakmai gyakorlat igazolással (ha andragógus, akkor nem kell a szakmai gyakorlatról igazolás)
  • az intézménnyel munkaviszonyban kell állni.

Felnőttképzési szakmai gyakorlatnak minősül a felnőttképzést folytató intézménynél munkaviszonyban vagy munkaviszony jellegű egyéb jogviszonyban eltöltött idő, továbbá a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény és az állami tisztviselőkről szóló törvény hatálya alá tartozó munkáltatónál felnőttképzési tevékenységgel összefüggő munkakör ellátására létesített közszolgálati, kormányzati szolgálati vagy állami szolgálati jogviszony.

3. lépés

A képzési program kidolgozása

A képzési programhoz tartozik egy sablon, ez alapján kell elkészíteni a képzési programot. Ezt természetesen rábízhatod a szakértőre is, aki utána elő is tudja minősíteni neked.

4. lépés

Igazgatási szolgáltatási díj befizetése

Ha mindez megvan, akkor be kell fizetni a 23.000 Ft-os igazgatási szolgáltatási díjat.

Bankszámlaszám:  10023002-00299671-38500002   (ez a PMKH Magyar Államkincstárnál vezetett bankszámlája).

A fizetési megbízás közlemény rovatában fel kell tüntetni a hatósági eljárás megnevezését és a kérelem megkezdésekor kapott eljárás azonosító kódot. Fontos, hogy az igazgatási szolgáltatási díj átutalása csak az eljárás azonosító kód birtokában kerüljön elindításra.

5. lépés

Tevékenységi kör átnézése

Meg kellene nézni, hogy a létesítő okiratában, működési engedélyében vagy az egyéni vállalkozói nyilvántartásában a tevékenységei között szerepel-e az oktatás vagy a képzés. Ha nem szerepel, akkor fel kell venni.

6. lépés

Ha ez mind megvan, akkor az 1. lépésben leírt online felületre kell feltölteni a dokumentumokat.