Megjelent a Diákhitel Plusz a felnőttképzésben

A Kormány még 2020. 04. 10-én hirdette ki, hogy a koronavírus miatt kialakult gazdasági helyzetre való tekintettel szeretné segíteni a felnőttképzésben résztvevőket a Diákhitel Plusszal.

2020. május 01-jétől 2020. 12. 31-ig igényelhető a felnőttképzésben résztvevők számára is a Diákhitel Plusz, mely kamatmentes és szabad felhasználású. Viszont arról még a mai napig nem született döntés, hogy mely képzésekre lehet majd megigényelni ezt a hitelt. Erről az Innovációs és Technológiai Minisztérium fog dönteni.

De annyit már most is tudunk, hogy a felnőttképzésben részt vevő abban az esetben veheti fel a Diákhitel Pluszt, ha olyan intézményben tanul, amely az Innovációs és Technológiai Minisztériummal együttműködési megállapodást kötött és ebben az intézményben olyan képzést végez, mely a felnőttképzésért felelős miniszter által meghatározott körbe tartozik.

A Diákhitel Pluszt 100.000 Ft és 1.200.000 Ft között lehet igényelni, a hitel összegét a hitelfelvevő határozza meg. A lényeg, hogy a minimum 100.000 Ft-ot lehet igényelni, vagy olyan összeget, mely osztható 100.000-rel.

Fontos megemlíteni, hogy 1 éves türelmi időszakot állapított meg a Kormány a Diákhitel Plusz törlesztésénél, vagyis a hitel felvételét követő 1 évben nincs törlesztési kötelezettség, viszont 5 éven belül a teljes összeget vissza kell fizetni.

Hozzászólás