Hozzáférés igénylése a MER-ben I.

Ha valaki felnőttképzési engedélyt szeretne szerezni, akkor hozzáférést kell igényelnie a MER-hez (Minerva Egységes Rendszer), ugyanis ezen az online felületen keresztül lehet elkezdeni az engedélyezési eljárást.

Nézzük, hogy hogyan lehet ez megtenni.

  1. lépés

Fel kell keresni a https://engedely.mer.gov.hu weboldalt és itt a Hozzáférés igénylése menüpontot kell választani.

2. lépés

Az intézményt regisztrálni kell az alábbi regisztrációs felületen. Ha még sosem volt kapcsolatod a felnőttképzéssel, akkor ezt kell választanod. Ha viszont már korábban volt engedélyed, vagy kértél hozzáférést, de nem indítottál eljárást, akkor célszerű rákeresni az intézmény nevére. Ha kiválasztható a listában, akkor nem kell újra regisztrálni.

3. lépés

Ha intézmény regisztráció megnevezésre kattintasz, akkor ez a kép fog fogadni. Ha még nem rendelkezel felnőttképzési engedéllyel, akkor neked az alábbi mezőket nem kell kitölteni (nyilvántartási szám, nyilvántartás helye, nyilvántartás kezdete, nyilvántartás vége, akkreditáció száma, akkreditáció vége). A 4 kérdésnél mindegyiknél a nem választ kell megjelölni, ha nincs engedélyed.

4. lépés

Ha egy picit lejjebb görgetsz az oldalon, akkor az alábbi kép fog fogadni. A vizsgabejelentéshez kapcsolódó mezőket nem kell kitölteni. Viszont nagyon fontos, hogy fel kell tölteni az alapító okiratot vagy a cégkivonat hiteles másolatát. Egyéni vállalkozó esetén pedig a nyilvántartásba vételi dokumentumot. Ha a dokumentumot feltöltötted, akkor tudod véglegesíteni a regisztrációt.

5. lépés

Ha sikeres volt a regisztráció, akkor erről e-mailben fognak tájékoztatni. Ha ez megvan, utána lehet folytani a munkát.

Folytatás következik! 🙂

Hozzászólás