Hozzáférés igénylése a MER-ben II.

Az előző cikkemből már tudjátok, ha hozzáférést szeretnétek kérni a Minerva Egységes Rendszerhez (MER), akkor először az intézményt vagy egyéni vállalkozást egy központi intézményi regisztrációs felületen kell regisztrálni. Ha ezzel megvagytok, akkor e-mailben kellett kapnotok egy visszaigazolást. Ha ez megtörtént, akkor nézzük, hogy hogyan kell tovább haladni.

A megszokott weboldalt kell használni: https://engedely.mer.gov.hu/. Itt a Hozzáférés igénylése menüpontot használjuk. Ez a kép fogad minket, ha jó helyen vagyunk.

Miután regisztráltuk az intézményünket vagy az egyéni vállalkozásunkat a központi intézményi regisztrációs felületen, akkor fog csak megjelenni nekünk az intézménynél található mezőben. Ha elkezdjük ebbe a mező írni a megnevezést, akkor ki is adja már nekünk az intézmény vagy egyéni vállalkozás nevét. Ezt fogadjuk el.

A személyes adatokat értelemszerűen kell kitölteni. Aztán az utolsó mezőben ki kell választani, hogy az intézmény képviselőjeként vagy meghatalmazottjaként tesszük meg a hozzáférés igénylésünket. Ez azért fontos, mert bizonyos dokumentumokat fel kell még tölteni, hogy véglegesíteni tudjuk a hozzáférés igénylést.

De milyen dokumentumokat kell feltölteni? Ha képviselőként tesszük meg az igénylésünket, akkor az aláírási címpéldányt kell feltölteni (cég esetén), ha egyéni vállalkozók vagyunk, akkor pedig a határozatot az egyéni vállalkozás létrejöttéről. Ha meghatalmazottként járunk el, akkor az előbbi dokumentumokon kívül még egy meghatalmazásra is szükség van. Ha minden dokumentumot feltöltöttetek, akkor végre véglegesíteni tudjátok az igénylést, a Hozzáférés igénylése gomb megnyomásával.

Néhány napon belül e-mailben kapjátok meg a belépéshez szükséges adatokat.

Hozzászólás